Hrvatski radio

Radio Pula

SDP zadovoljan rezultatima u Istri

03.06.2013.

15:04

Autor: Mirjana Širola

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rezultate drugoga kruga lokalnih izbora u Istri komentirali su u Puli kandidat za župana Damir Kajin, kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin te predsjednica županijske organizacije SDP-a Ada Damjanac. Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima u Istri.

SDP je pokazao da nije ničiji priljepak već ozbiljna, profilirana stranka, što je solidna osnova za sljedeće izbore, istaknula je predsjednica županijskog SDP-a Ada Damjanac

SDP nije dobio župana i gradonačelnika Pule a to je posljedica slabe izlaznosti građana na izbore, rekla je Damjanac. S time se složio i kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin. On je čestitao izbornim pobjednicima, građanima koji su dali glas SDP-u te volonterima koji su im pomogli u izbornoj kampanji a najavio je i kakva će biti strategija SDP-a u pulskom Gradskom vijeću.

Postigli smo dobar izborni rezultat potvrdio je i Damir Kajin kandidat SDP-a i koalicije za župana. Više od 34 tisuće glasova građana Istre, koje sam dobio u drugom izbornom krugu obvezuje me da učinim sve da Istra i dalje bude proračunski prepoznata od koalicije na vlasti u Hrvatskoj. Čestitao je novom županu te naglasio kako od IDS-a očekuje da ostvari obećano.

Kajin je na kraju rekao kako ne vjeruje Jakovčiću kada govori da IDS želi ostati u Kukuriku koaliciji, ali svejedno misli kako je za Istru dobro da IDS ostane u toj koaliciji.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.