Hrvatski radio

Radio Pula

SDSS: Slavica Popadić podnijela ostavku

08.03.2013.

15:22

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dojučerašnja predsjednica Gradskog odbora SDSS-a Grada Rovinja i zamjenica predsjednice Županijskog odbora stranke Slavica Popadić govorila je na konferenciji za novinare u Puli o razlozima istupanja iz stranke.

Nakon odlaska predsjednika Miloša Bajića, potpredsjednika Luke Stanimirovića i tajnika pulskog SDSS-a Gorana Kondića, nezadovoljstvo načinom rada istarskog ogranka stranke, ostavkom je izrazila Slavica Popadić.

Pripadnici srpske nacionalne manjine u Istri poslije rata puno su bolje živjeli nego u drugim dijelovima Hrvatske upravo zbog političke, gospodarske i socijalne stabilnosti.

Kulturna i etička obilježja pripadnika srpske nacionalne manjine mogu se i moraju očuvati kroz Vijeća srpske nacionalne manjine, Zajednicu Srba, Županijsko vijeće srpske nacionalne manjine te Koordinaciju srpskih institucija u Istarskoj županiji, tako da, zaključila je Slavica Popadić, nema potrebe da se na ovim prostorima pojavi neka nova stranka sa srpskim predznakom.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.