Hrvatski radio

Radio Pula

Senzorni park u porečkoj školi

22.09.2022.

13:23

Autor: HRT

Senzorni park

Senzorni park

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Plava Laguna i Grad Poreč uredit će senzorni park u sklopu Osnovne škole Poreč. Senzorni park nalazit će se u zatvorenom dijelu dvorišta Škole, a služit će kako bi svojim oblikom, materijalima i spravama zadovoljio potrebe osoba sa senzornim poteškoćama, ali i pomogao kvalitetnijem razvoju motorike i senzornih osjetila najmlađih. Bit će uređen s adekvatnim spravama za igru za sve uzraste koje će potaknuti djecu na kretanje, razvijanje pažnje i stjecanje novih iskustava.

Senzorni park će u dogovoru sa osnovnom školom biti i na raspolaganju dječjim vrtićima uz stručno vođene igre i aktivnosti.


Plava Laguna izdvojila je nešto više od 100 tisuća kuna. 


Osnovni cilj senzornog parka je poticanje osjetila - posebno vida, sluha, njuha i opipa, a sve kroz različite materijale, teksture, boje i mirise.


U senzornom parku smjestiti će se i tzv. igra školica od gumenog granulata odnosno reciklirane gume. Mališani će moći vježbati osjetila i na senzo-taktilnoj stazi s kamenim oblutcima, umjetnom travom, lijevanom gumom i drvenim polukružno zaobljenim palisadama u funkciji gazišta, istraživanja dodira, sjedenja, istraživanja, spoznaje i imenovanja materijala, perceptivnog zahvaćanja i pravilnog reagiranja. Dio senzornog parka bit će i vrtuljak sjedalica – satelit, prilagođen i za mališane s poteškoćama u kretanju.

Dječja igralište

Dječja igralište

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

europa 27

dr. sc. Ivona Peternel