Hrvatski radio

Radio Pula

Šest istarskih razreda iz četiri škole u finalu Izzi Kvizzija

04.05.2021.

09:56

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/Izzi Kvizzi

Foto: snimka zaslona/Izzi Kvizzi

Foto: - / -

Prvi put u Hrvatskoj, od 22. ožujka do 6. svibnja, održava se najveće online natjecanje u znanju za učenike razredne nastave Izzi Kvizzi, u kojem sudjeluje 12.000 učenika iz gotovo 900 razreda diljem Hrvatske. U finale se plasiralo šest razreda iz četiri škole s područja Istarske županije.

Finale IZZI Kvizzija održava se od 3. do 6. svibnja, u njemu sudjeluje deset najboljih razreda u svakoj generaciji (od 1. do 4. razreda), a pobijedit će razred koji ponudi najviše točnih odgovora u najkraćem vremenu.

Među prvašićima u  finale su se plasirali 1.A OŠ Poreč, a među drugim razredima 2.A OŠ Tar. U kategoriji četvrtih razreda među 10 najboljih su čak četiri razreda iz dvije istarske škole – 4.A, 4.B i 4.D iz OŠ Marije i Line iz Umaga te  4.A OŠ Veli Vrh iz Pule.

Najveće online natjecanje u znanju održava se na hrvatskoj digitalnoj platformi IZZI koju je izdavač Profil Klett otvorio besplatno svim učiteljima i učenicima u Hrvatskoj u vrijeme pandemije koronavirusa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.