Hrvatski radio

Radio Pula

Sezona letenja u pulskoj Zračnoj luci počinje krajem ožujka

11.02.2017.

08:58

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Zračnoj luci očekuju još jednu rekordnu sezonu. Prvi ovogodišnji letovi prema europskim odredištima počinju krajem ožujka, uz stare, uvedeno je i mnogo novih zračnih linija, a radovi na obnovi uzletno - sletne staze teku prema planu i trebali bi biti gotovi 10. ožujka.

U pulskoj Zračnoj luci ovu sezonu obilježit će veliki povratak njemačkih gostiju. Stare zračne linije prema Njemačkoj su produžene, a uvedeno je i nekoliko novih. Zračna kompanija Eurowings uvodi tako nove letove iz Munchena, Stuttgarta, Kolna, Dussseldorfa, Berlina, Hamburga i Frankfurta, a zrakoplovi će na tim relacijama letjeti do kraja listopada što će značajno produžiti sezonu, kaže direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo.

Ističe i neke druge značajne nove zračne veze od kojih izdvaja one prema Londonu, Rotterdam, Varšavi i Bristolu.
Od starih zračnih linija gotovo sve ostaju i ove sezone, a prvi ovogodišnji let bit će, za mjesec i pol dana, 26. ožujka i otvorit će ga niskotarifna zračna kompanija Rajanair.

Zrakoplov će tada, kaže Svemir Radmilo sletjeti na novoobnovljenu uzletno - sletnu stazu na kojoj trenutačno traju radovi. Radovi se odvijaju bez problema, uskoro kreće asfaltiranje piste i to bi trebalo bi biti gotovo za 20 dana, kaže Radmilo


Prošla je sezona u pulskoj Zračnoj luci bila rekordna, promet je bio veći za 22 posto u odnusu na 2015. i prvi put nakon dugo godina kroz Zračnu luku prošlo je više od 400 tisuća putnika. Ove se godine, zaključuje Radmilo očekuje daljni rast prometa, pa bi mogli pa bi kroz pulsku Zračnu luku moglo proći 600 tisuća putnika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.