Hrvatski radio

Radio Pula

Sezona u Istarskim toplicama

22.11.2013.

11:08

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok je za istarske hotele turistička sezona završila, u lječilištu Istarske toplice u punom je jeku. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju za te su se toplice otvorile nove mogućnosti, od dobivanja novca iz europskih fondova do dolaska stranih gostiju kojima ondje vrijede uputnice njihovih osiguravateljskih društava.

U Istarskim toplicama trenutačno boravi 250 gostiju od kojih su polovica stranci. Za još kvalitetniju ponudu zatražen je i novac iz europskih fondova.

Ravnatelj Istarskih toplica Vedran Velenik kaže da su tražili oko pola milijuna eura, prvenstveno za daljnje uređenje prostora i stvaranje boljih uvjeta za goste te za poboljšanje kvalitete rada s termomineralnom vodom koja je jedna od najkvalitetnijih u Europi. U Istarske se toplice dolazi zbog različitih tegoba, s liječničkim uputnicama ili bez njih.

Liječnica Jasmina Marić, voditeljica medicinskog odjela, ističe da rade sa svim dobnim skupinama, a najviše s umirovljenicima te posebno sa sportašima s kojima postižu izuzetno dobre rezultate.

Da su na dobrom putu, pokazuje i podatak za prvih devet mjeseci. Broj dolazaka i noćenja povećan je za 17 posto. Dugoročni je cilj Istarskih toplica razvijati liječilišni turizam ne samo za hrvatske građane nego i za one iz zemalja Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.