Hrvatski radio

Radio Pula

16:33 / 09.01.2020.

Autor: Tatjana Kaštelan

Sezonska sniženja: najviše se kupuju odjeća i obuća te bijela tehnika

(foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

(foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / -

Sezona je sniženja. Počela je krajem prosinca i trajat će do konca veljače. Kakav je odziv kupaca i jesu li zadovoljni ponudom. Na popustima se najviše kupuje odjeća i obuća ali i bijela tehnika, kozmetika, namještaj i putni aranžmani.

Trenutno su popusti do 50 posto. Kupci su zadovoljni. Znaju da će popusti prema kraju sezone sniženja biti i do 70 posto, ali ako im nešto doista treba neće čekati, jer će izbor biti skromniji nego sada.

Tijekom sezonskih sniženja vrijede ista pravila kao i kod redovite prodaje. Cijene moraju biti jasno, vidljivo i čitko istaknute a roba se može vratiti ili zamijeniti kako je to propisano Zakonom o zaštiti potrošača.

Velika zimska sniženja oglasile su i online trgovine. Takav način kupnje i kod nas postaje sve popularniji pa tako, posebice odjeću i obuću, kupuje oko 35 posto domaćih potrošača. Većina popularnih online trgovina već sada na dio asortimana ima sniženja i do 70 posto.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Sezonska sniženja: najviše se kupuju odjeća i obuća te bijela tehnika

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.