Hrvatski radio

Radio Pula

Sigurna turistička sezona - krenula ispomoć stranih policijskih službenika

03.07.2017.

15:14

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području Policijske uprave Istarske i ovoga ljeta hrvatskim kolegama pridružili su se policijski službenici iz drugih zemalja. Suradnja se ostvaruje u okviru programa razmjene „Sigurna turistička sezona“ s namjerom da se gosti tijekom boravka u Istri osjećaju sigurnije.

Sigurnost turističke sezone jedna je od najznačajnijih zadaća policije. Našim će policajcima tijekom ljeta u tome pomoći kolege iz Austrije, Njemačke, Poljske, Italije, Slovenije i Srbije raspoređeni u gradovima uz more.

Turisti se osjećaju sigurnije jer imaju osobu za kontakt koja zna propise i samim time su opušteniji, kaže Patrizia Spadini iz Italije, a uz nju, na dužnosti su uz ostale kolege Ivan Rodić iz Srbije i Matija Breznik iz Slovenije.

Policijska uprava istarska u projektu sudjeluje od 2009. godine; ove je godine u Istri trinaest policijskih službenika na ispomoći. Načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar taj angažman ocjenjuje korisnim i dobrim.

Generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović projekt smatra velikim doprinosom sigurnosti.

Predstavnik Generalne Policijske uprave u Ljubljani Vladimir Pocek istaknuo je na predstavljanju projekta velik doprinos ovakve suradnje sigurnosti slovenskih gostiju te pohvalio ovu uspješnu suradnju.

Ankete pokazuju da turisti sve više vode računa o sigurnosti tijekom ljetovanja. A Istru velikim dijelom odabiru upravo zbog visoke sigurnosti turističke destinacije.

Program traje od 1 srpnja do 1. rujna.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.