Hrvatski radio

Radio Pula

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije premijeru: 'Spasite Treći maj!'

31.07.2019.

10:27

Autor: Nives Kalebić

(foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

(foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Foto: - / -

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem traži da preuzme odgovornost za sudbinu, kako kažu, jedinog preostalog većeg gospodarskog subjekta u Rijeci, brodogradilišta Treći maj, pa u končanici i cijele brodogradnje u Hrvatskoj.

Ovaj je put uistinu sve u Vašim rukama, dignite palac za opstojnost ili smognite snage i priznajte da Vam brodogradnja nije prioritet i tako pošaljite poruku radnicima, ali i stečajnoj sutkinji što im je činiti, stoji uz ostalo u priopćenju Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

U otvorenom pismu stoji kako je 'Uprava brodogradilišta učinila sve što ste od njih tražili, pregovori s brodovlasnicima su nastavljeni, a blokada računa smanjena je za 80 milijuna kuna'.

Nemojte dopustiti da se Treći maj uništi efektom 'tihog ubijice' i da se zbog inertnosti sustava do kraja uništi sam od sebe, piše u pismu Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, uoči sutrašnjeg ročišta na Trgovčakom sudu u Rijeci, gdje će se odlučivati o nastavku poslovanja ili stečaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.