Hrvatski radio

Radio Pula

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije traži od Uprave Uljanika da odstupi

23.02.2018.

14:32

Autor: Elvis Mileta

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

U Uljaniku je stanje kaotično, a stiče se dojam da za to nikoga nije briga. Za takvo je stanje najodgovornija uprava i zato tražimo njihovu ostavku. Kazao je jutros na konferenciji za novinare u Puli predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić,

Bruno Bulić danas je upozorio i da u pulskom brodogradilištu ima posla i za državno odvjetništvo. U Uljaniku se ne zna koliko će radnika otići, ne zna se gdje će se nastaviti proizvodnja, ne zna se tko će dovršiti naručene brodove. Nadzorni odbor može smijeniti Upravu, ali u Upravi hrvatska vlada nema svoga predstavnika, a jamči za gotovo 700 milijuna eura kredita, upozorava Bruno Bulić na apsurdnu situaciju i opetovano traži ostavku Uprave.

Bulić upozorava i na moguć sukob interesa, jer se može dogoditi da u Uljanik uđe kapital kontroverznog poduzetnika Danka Končara, na čijoj je platnoj listi i hrvatski europarlamentarac Ivan Jakovčić, koji se još pred 20 godina zalagao za premještanje Uljanika iz pulskog akvatorija.

Zbog svega Bulić traži žurnu intervenciju Nadzornog odbora Uljanika i smjenu Uprave, te ističe da se sa stanjem u brodogradilištu mora konačno pozabaviti i državno odvjetništvo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.