Hrvatski radio

Radio Pula

Širi se Studentski centar Pula

27.02.2018.

15:47

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Počeli su pripremni radovi za gradnju novih paviljona Studentskog centra u Puli. Nove prostore koristit će, prema planu, prva generacija studenata u listopadu iduće godine. Strojevi pripremaju teren; upravo se izrađuje nova elektroinstalacijska mreža na koju će se priključiti paviljoni dva i tri.

U roku od mjesec dana predstoji raspisivanje natječaja za izvođača radova koji će pomoći izgraditi još 248 novih ležaja za studente, što znači da bi se s kapacitetima došlo na 392 ležaja, ističe ravnatelj Studentskog centra Pula Miodrag Čerina.

Uz to, tu će biti i novi restoran za više od stotinu ležaja te ostali prostori i sadržaji za studente – informatičke učionice, fitness dvorane, kuhinje i prostori za učenje i druženje. 9. svibnja 2019. godine objekt se preuzima.

To znači da bi 1. listopada iduće godine nova generacija studentica i studenata ušla u dvokrevetne sobe s klimom, televizorom, internetom, frižiderom, ukratko, u male studentske apartmane.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć