Hrvatski radio

Radio Pula

Sjećanje na Woodstock u "Kotaču"

20.08.2021.

09:51

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Rojc/ustupljena fotografija

Foto: Rojc/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Pulski Klub Kotač u 21 sat slušaonicom obilježava 52 godine od održavanja legendarnog festivala Woodstock. Putovanjem kroz vrijeme glazbom prolazit će se kroz žanrove i sastave koje su bili bitni za razvoj scene psihodeličnog rocka 60-ih koja je kulminirala na Woodstocku.

Glazbeni stil psihodelični rock se nastavio razvijati tokom vremena te je izravno utjecao na stvaranje elektroničke glazbe, posebice psytrance i chillout pravce koji su se nastavljali razvijati u podžanrove do današnjeg dana. Woodstock festival je ostavio veliki utjecaj na generacije koje ga poštuju kao primjer okupljanja velikog broja ljudi koji slave ljubav i mir u nemirnim vremenima.

Glazbu puštaju selektor Moreno, DJ Ne-nad i DJ Hiro Šime, a Chakrunita Bobinsana se pridružuje svojim live akustičnim setom.

Događanje se održava na otvorenom uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera za događanja do 50 posjetitelja te svoje sjedeće mjesto možete rezervirati porukom u Facebook inbox Kluba Kotač.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.