Hrvatski radio

Radio Pula

Skup o obrtničkim zanimanjima za učenike i roditelje u Puli

23.05.2019.

14:55

Autor: Tatjana Kaštelan

Obrtničke i obrazovne institucije organiziraju skup za roditelje i buduće učenike strukovnih zvanja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Obrtničke i obrazovne institucije organiziraju skup za roditelje i buduće učenike strukovnih zvanja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Zbog gorućeg problema nedostatka strukovnog kadra, Udruženje obrtnika Pula prvi put, u suradnji s Obrtničkom komorom i školama organizira i poziva na 'Promociju i prezentaciju obrtničkih zanimanja' za roditelje i učenike. Održat će se u utorak, 28. svibnja u pulskom Circolu, s početkom u 18 sati.

Cilj skupa na kojemu će biti iznijeti informacije i odgovoriti o strukovnim zanimanjima u konačnici je zapošljavanje. Službeni podaci Zavoda za zapošljavanje i praksa pokazuju kako nedostaje radnika za gotovo sva strukovna zanimanja.

Ivo Bebek, ravnatelj Strukovne škole Pula u ime ravnatelja srednjih strukovnih škola pojasnio je prednosti trogodišnjih strukovnih zanimanja koje roditelji i učenici u najvećem broju ne znaju. U ime Udruženja Obrtnika Pule govorila je Ester Jurinović, koja je pozvala učenike da prema svojim željama odaberu svoje buduće zvanje.

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić rekao je kako je kriva percepcija roditelja da ako djeca ne završe fakultet nisu uspješna. Rad i cijena rada je skočila, a prilika i šansi ima jako puno na našem tržištu rada, rekao je Momić. Za majstore gotovo svih struka ima dovoljno posla. Alma Tomljanović iz Šijane u ime ravnatelja osnovnih škola, kaže ovo je značajan skup na kojemu moraju biti i učenici i roditelji.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Skup o obrtničkim zanimanjima za učenike i roditelje u Puli

Ester Jurinović, Udruženje obrtnika Pula

Alma Tomljanović, Osnovna škola Šijana

Ivo Bebek, Strukovna škola Pula

Robert Momić, Obrtnička komora Istarske županije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.