Hrvatski radio

Radio Pula

Skupština Istarske županije o školstvu i zdravstvu

18.02.2019.

14:58

Autor: Klara Dujmović

foto: HRT Centar Pula

foto: HRT Centar Pula

Foto: - / -

U Pazinu je danas zasjedala skupština Istarske županije. Među točkama su prevladavale one posvećene školstvu i zdravstvu, a vijećnička su pitanja uglavnom bila posvećena ekologiji, zbrinjavanju otpada i energetici.

Na početku sjednice Tamara Brusić u ime kluba IDS-a i predstavnika talijanske manjine osudila je izjavu predsjednika europskog parlamenta Antonija Tajanija o talijanskoj istri i Dalmaciji.

Sanju Radolović iz SDP-a pitala je gdje će se zbrinjavati gorivo iz otpada takozvani SRF koje se gomila na županijskom odlagalištu Kaštijun, u HEP-u ili u Koromačnu u Holcimu.

Kaštijun je građen proteklih 10 godina a tijekom tog vremena u hrvatskoj nije uspostavljeno tržište sekundarnih sirovina, pojasnio je istarski župan Valter Flego, te dodao da s mjerodavnim ministarsvom radi na rješavanju problema.

Dodao je da županija razmatra mogućnost da tuži republiku Hrvatsku zbog situacije u kojoj se našla.

Osim o ovim aktualnim pitanjima vijećnici su prihvatili izvješće o financijskom poslovanju, stanju i gradnji nove pulske bolnice.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.