Hrvatski radio

Radio Pula

Slijede promjene u pulskim gradskim poduzećima

27.10.2021.

12:12

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Odlukom gradonačelnika o razrješenju od utorka, 26. listopada Grad Pula smjenjuje direktore triju gradskih trgovačkih društava. S mjesta direktora društva Fratarski smijenjen je Vjekoslav Jozanović, Castruma Aleksandar Matić i Monte Gira Darko Buršić.Odluka stupa na snagu 8. studenoga.

Prijedlog za smjenom direktora bit će upućen i članovima Skupštine Luka Pula, Herculanea i Pragrande. 

U četvrtak, 28. listopada Skupština trgovačkog društva Herculanea odlučuje o imenovanju članova Nadzornog odbora od strane Grada Pule,nakon čega će se konstituirati Nadzorni odbor i raspisati natječaj za novog direktora. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, koja će se održati 17. studenoga, predložit će se imenovanje članova Nadzornih odbora ostalih društava, a zatim  će se uputiti Skupštinama tih društava koje se moraju sazvati osam dana unaprijed. Raspisivanje i provedba natječaja za izbor direktora Castruma, Luke Pula, Fratarskog i Monte Gira očekuje se u prosincu.

Do  raspisivanja natječaja poslove iz nadležnosti direktora obavljat će pročelnici ili imenovani zaposlenici tih društava.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.