Hrvatski radio

Radio Pula

Slučaj Veljko Ostojić

11.03.2013.

10:38

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je u subotu dao ostavku, Veljko Ostojić ponovio je jučer u priopćenju dostavljenom iz Ministarstva turizma medijima da nije učinio ništa protuzakonito te da je dao otkaz zbog pritisaka kojima je bio izložen. U Vladu sam došao otvorenog srca, kao profesionalac, kaže Ostojić koji u priopćenju navodi što je napravio tijekom mandata te zahvaljuje turističkim radnicima Hrvatske.

IDS ostaje u koaliciji, ali želi rekonstrukciju Vlade
Bez obzira na ostavku njihova ministra, IDS neće napustiti Kukuriku koaliciju. To je u subotu rekao prvi čovjek stranke nakon sjednice predsjedništva IDS-a. Jakovčić će prihvatiti ponudu premijera Milanovića i predložiti mu novog kandidata za ministra turizma. Njegovo ime bit će poznato do Uskrsa. Iako je IDS odlučio ostati, Jakovčić poručuje da očekuju rekonstrukciju Vlade.

Čelnici Ladonje na nedjeljnoj konferenciji za novinare ocijenili su da je ostavka ministra turizma Veljka Ostojića očekivana zbog posljednjih zbivanja koja se uz njega vežu, a ostanak IDS-a u vladajućoj koaliciji smatraju marketinškim manevrom te stranke.

Budući da je sad već bivši ministar turizma Veljko Ostojić u aferu oko zemljišta u Balama htio uplesti i Ladonju, o svemu se na konferenciji za novinare izjasnio i glavni tajnik stranke Ivo Uccio Miletić.

Hrvatska televizija u subotu navečer je objavila kako je dobila neslužbenu potvrdu iz IDS-a da će kandidat biti upravo Jakovčić, a tijekom večeri i SDP-ovac Neven Mimica na jednoj ga je komercijalnoj televiziji pozvao da bude novi ministar.
Donedavni IDS-ovac, samostalni saborski zastupnik i SDP-ov kandidat za istarskog župana Damir Kajin, to je  komentirao kao što možete poslušati u tonskom prilogu.

Što Puljani misle o aferi?
Iako je za Veljka Ostojića kupoprodaja zemljišta kod Bala samo stara prožvakana tema u kojoj ne vidi svoju krivnju, afera ga je ipak na kraju stajala ministarske fotelje. Što o tome misle građani, pitali smo ih jutros na pulskoj tržnici.

Reakcije turistički udruga na ostavku Veljka Ostojića
A turistički sektor žali zbog odlaska ministra Veljka Ostojića. Kažu da bi novi ministar trebao biti osoba s iskustvom koja poznaje sektor i nadaju se kako smjena neće negativno utjecati na provedbu trenutačnih projekata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.