Hrvatski radio

Radio Pula

Službeni video 43. Mediteranskog kiparskog simpozija

25.11.2021.

10:32

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Mediteranski kiparski simpozij (ustupljena fotografija

Foto: Mediteranski kiparski simpozij (ustupljena fotografija

Foto: - / -

Predstavljen je službeni video 43. edicije likovne manifestacije Mediteranski kiparski simpozij koji je dostupan na službenom You tube kanalu Parka skulptura Dubrova u Labinu. Manifestacija je održana od 24. srpnja do 14. kolovoza.

Hrvatski etablirani kipari Eros Čakić, Siniša Majkus i Mirko Zrinšćak stvarali su svoje skulpture kroz tri tjedna u Parku skulptura Dubrova kraj Labina. Kao centralna manifestacija Udruge Mediteranski kiparski simpozij, 43. kiparska rezidencija istog naziva, bila je generator brojnih popratnih sadržaja poput šetnji i stručnih vodstva Parkom, upoznavanja s kiparima, dolasku predstavnika donatora te stranih posjetitelja destinacije. S druge strane, sudionici 43. MKS imali su mogućnost osim rada na skulpturama, upoznati lokalnu zajednicu i lokalne ljude, stručnu i drugu javnost tijekom svojeg boravka te i na taj način ostaviti svoj trag.

Skulptura Dimnjak Siniše Majkusa inaugurirana je povodom obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike na povjesnu lokaciju Krvove place u naselju Vinež te je tako postala 18. skulptura koja je dislocirana iz Parka.

Vrata nevere Erosa Čakića postavljena su na sekundarni ulaz u Park iz smjera Vineža, dok je Albona fuga jurin Mirka Zrinšćaka postavljena kraj Bijele ceste, dionice Dušana Džamonje.

Svečanost zatvaranja 43. MKS održana je 15. kolovoza 2021. u večernjim satima kraj skulpture Mirka Zrinšćaka uz ograničen broj uzvanika sukladno epidemiološkim mjerama na snazi.

43. Mediteranski kiparski simpozij posvećen je Karmelu Krebelu, nedavno umrlom dugogodišnjem direktoru tvrtke Kamen d.d. iz Pazina koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju Simpozija i Parka skulptura Dubrova.

Službeni video 43. Mediteranskog kiparskog simpozija možete pogledati OVDJE. Video sa svečanosti možete pogledati OVDJE , a s konferencije za medije OVDJE.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.