Hrvatski radio

Radio Pula

Smanjene liste čekanja u pulskoj bolnici

16.04.2013.

15:12

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska opća bolnica dobila je nove specijaliste interne medicine, radiologije, neurologije i endokrinologije, a Ministarstvo je odobrilo i početak specijalizacije za jednog kardiokirurga, pedijatra i transfuziologa. Rečeno je na redovitoj mjesečnoj konferenciji.

Iz mjeseca u mjesec smanjuju se liste čekanja pa se, primjerice, na ultrazvuk štitnjače ne čeka više 10 nego 9 mjeseci, a na dermatološki pregled umjesto pet, čertiri mjeseca. Daljnjem smanjenju trebala bi pripomoći i bolja komunikacija između bolnice i obiteljskih liječnika te kontrola odaziva na preglede. Naime, na specijalističkim pregledima i pretragama ne pojavi se čak 30 posto pacijenata koji su se naručili, kaže voditeljica Djelatnosti za unutarnje bolesti doktorica Irena Hrstić.

Pulska Opća bolnica uključila se u svoj prvi europski projekt pod nazivom Love your heart – Voli svoje srce, istaknuo je njen ravnatelj Lems Jerin. Riječ je o trogodišnjem projektu prevencije kardiovaskularnih bolesti u sklopu kojeg će bolnica dobiti opremu vrijednu 900 tisuća kuna.

Jučer su počeli i pripremni radovi na budućem parkiralištu nove bolnice kapaciteta 600 automobila. Ti će radovi omogućiti da građevinska dozvola, koja istječe 29. ovog mjeseca, ostane na snazi i do 'pravog' početka gradnje nove bolnice.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.