Hrvatski radio

Radio Pula

Spajanje upravnih odjela

08.08.2013.

15:18

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva mjeseca od preuzimanja dužnosti župana Vater Flego je županijskim vijećnicima predložio promjene u ustrojstvu županijskih upravnih odjela.

Oporba je pozdravila tu, kako je župan najavio, racionalizaciju troškova i stvaranje preduvjeta za veću učinkovitost županijskih tijela jer je dio njih i sama predlagala u predizbornoj kampanji, ali ističe kako one nisu dovoljne.

Službe za unutarnju reviziju i javnu nabavu postaju zasebna neovisna tijela a upravni odjeli za lokalnu i regionalnu samoupravu i prostorno uređenje spajaju se u jedan odjel. U njemu će raditi veliki broj ljudi, najavio je župan Valter Flego.

Oporba ističe kako ima upravnih odjela u kojima ima tek nekoliko zaposlenih pa se ako se već govori o racionalizaciji i učinkovitosti, nameće objedinjavanje još nekih upravnih odjela. SDP-ovac Danijel Ferić predlaže spajanje kompatibilnih upravnih odjela za gospodarstvo i turizam.

Iako je prvotni plan bio da odluka o izmjenama ustroja županijskih tijela stupa na snagu već 1. rujna, rok je već prilikom predlaganja pomaknut za mjesec dana. Za provedbu te odluke, naime, potreban je rebalans proračuna koji do prvog rujna zbog kratkog roka ne bi mogao biti proveden.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.