Hrvatski radio

Radio Pula

Sporazum o suradnji OK-a, HZJZ-a i POU-a

04.04.2013.

15:07

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulaskom u Europsku uniju mnogi će obrtnici morati i institucionalno verificirati ono čime se godinama bave. Obrtnička komora Istarske županije pomoći će im osiguravajući potrebne informacije te dodatne pogodnosti i popuste kod ugovornih partnera, a jedan je takav ugovor potpisan i danas u Puli.

Nakon dugogodišnje uspješne suradnje, a u posljednjih nekoliko godina i poslovne, Obrtnička komora potpisala je ugovor o suradnji s istarskim Zavodom za javno zdravstvo. Taj će ugovor omogućiti pogodnosti pri korištenju usluga Zavoda i to, objasnio je njegov ravnatelj Aleksandar Stojanović

Ugovorom je prvi put dogovorena i suradnja s pulskim Pučkom otvorenim učilištem, koje članovima komore omogućuje programe osposobljavanja, usavršavanja, prekvalifikacije i tečajeve stranih jezika uz popust od 30 posto. To se odnosi i na nedavno pokrenuti program osposobljavanja za dadilje, rekao je ravnatelj učilišta Aleksej Mišan.

Predupisi za program osposobljavanja za dadilje su u tijeku, a očekujemo, kaže Mišan, veliko zanimanje polaznika.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.