Hrvatski radio

Radio Pula

Istrani mirno dočekali Novu godinu

01.01.2022.

11:17

Autor: Tatjana Kaštelan

default error photo

Istrani su Novu 2022. dočekali bez organiziranih dočeka na otvorenom, ali i uz velik broj turista. Prema odluci županijskog Stožera civilne zaštite, na Poluotoku nije bilo organiziranih dočeka na otvorenom. Ipak, dočekana je radosno i uz zajedničku želju – da nestane koronavirus.

U Stožeru civilne zaštite Istarske županije znaju da su okupljanja najjače oružje koronavirusu, pa su nizom upozorenja apelirali su građanima da budu i ostanu savjesni. S novom godinom, nova stranica mjera prevencije koronavirusa, kaže načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.


Na Poluotoku je Novu godinu dočekalo i oko 8 tisuća turista. Najviše ih je u Poreču i Rovinju i to iz Slovenije, Austrije i Italije, a puno je i domaćih gostiju. U Medulinu je broj turista veći od rekordne turističke 2019. Ponuda ugostiteljskih objekata je obilna i kvalitetna. A kako ističu u Turističkoj zajednici Istre, otvoreno je 40-ak hotela. Dio gostiju boravi i u kućama za odmor a otvoreno je i osam kampova.


U novoj godini nije prekinuta tradicija. Temperatura mora u Puli je 12 stupnjeva, ipak, nije izostalo tradicionalno novogodišnje kupanje na pulskom kupalištu Mornaru. Uz šampanjac i želju da se u 2022. godini konačno riješimo koronavirusa.


Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Županijski dnevnik Radio Pule

Glavna informativna emisija HRT-a Radio Pule od ponedjeljka do subote u 16 sati donosi vijesti i aktualnosti iz Istarske županije, zemlje i svijeta. Županijski dnevnik sadržava i pregled kulturnih i sportskih zbivanja te vremensku prognozu.

Poslušajte u Slušaonici