Hrvatski radio

Radio Pula

'Stabilnost IDS-a jamstvo stabilnosti Istre'

19.12.2013.

21:56

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kraj godine vrijeme je da se podvuče crta kako u gospodarstvu tako i u politici. Učinio je to IDS na primanju za novinare. Nakon dugoga vremena u javnosti je istupio i sam predsjednik stranke Ivan Jakovčić.

Iako je govorio u ime stranke, te je u obraćanju bio relativno kratak, dao je naslutiti i nešto o svojim budućim političkim aktivnostima. U IDS-u razloga za zdravicu imaju. Na lokalnim izborima potvrdili su da su najjača stranka u Istri. Pred njima novi izazov - unutarstranački izbori u veljači.

Otvorili smo nakon više od 20 godina jedan potpuno novi proces stvaranja jedne, jednog novog tima koji će voditi IDS narednih godina, rekao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Na čelu tog tima najvjerojatnije će biti Boris Miletić. Potpredsjednik stranke i aktualni pulski gradonačelnik jedini je za sada istaknuo kandidaturu za predsjednika stranke. Ivan Jakovčić za tu funkciju neće konkurirati. Ambicija mu je postati europarlamentarac i to uz pomoć Kukuriku koalicije.

Upravo zahvaljujući činjenici da sadašnja koalicija na vlasti nije nastupila zajedno na EU izborima dogodilo se to da naš politički konkurent odnosno glavni politički konkurent, kolege iz HDZ, odnosno konzervativci-desnica su odnijeli pobjedu na europskim izborima, dodao je Jakovčić.

Izbori za Europarlament u svibnju bit će prigoda za popravni ispit, ali i provjera snaga prije predsjedničkih izbora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.