Hrvatski radio

Radio Pula

Stigla nova priznanja za hrvatske i istarske kampove

20.01.2017.

12:16

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stižu nova priznanja za hrvatske kampove. Tako su porečki Camping Resort Lanterna i Naturist Camping Solaris te krčki Camping Resort Krk dobili prestižne nagrade njemačkih i nizozemskih glasača. U porečkoj tvrtki Valamar zadovoljni su postignutim.

Hrvatska proteklih godina bilježi porast zračnoga prometa. Naše se zračne luke, posebice one na obali, sve češće nalaze u ponudi brojnih aviokompanija. To veseli domaće stanovništvo jer omogućuje veći dolazak turista. Tako je na nedavno održanom sajmu u nizozemskom Utrechtu jedna od središnjih tema bio upravo zračni prijevoz.

Iz Hrvatske turističke zajednice ističu da su zadovoljni sve većim interesom za našu zemlju što je vidljivo iz uvođenja novih linija ili povećanje postojećih. KLM uvodi nova odredišta u Dalmaciji, a TUI Nizozemska kreće s dodatnim letom na liniji Amsterdam-Pula. Uoči nove turističke sezone osim HTZ-a aktivno je i resorno ministarstvo pa ministar turizma Gari Cappelli trenutačno boravi u Francuskoj. On će se u Parizu sastati s predstavnicima zrakoplovnih kompanija i turoperatora kako bi dodatno promovirali Hrvatsku.

Tijekom boravka u francuskoj prijestolnici ministar Gari Cappelli već se susreo i s liderima apartmanskog turizma koji su od prošle godine prisutni u Hrvatskoj, posebice u zadarskoj i Istarskoj županiji. Hrvatska je francuskim turistima vrlo privlačna, pa je tako turoperator Voyageurs du Monde koji se bavi individualnim putovanjima i kulturnim turama prošle godine u Hrvatskoj ostvario porast od čak 30 posto. Njihovim klijentima najdraža je Istra koja, kako ističu, ima izvanrednu gastronomsku ponudu u privatnim domaćinstvima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.