Hrvatski radio

Radio Pula

Stigli odgovori za Škovaceru

09.02.2022.

15:02

Autor: HRT

default error photo

Iz Grada Pule dobili smo niz odgovora na vaša pitanja koja ste nam postavili u Škovaceri. 

1. Kada će uslijediti radovi na proširenju Zaobilaznice - Ceste Prekomorskih brigada u prometnicu s četiri prometna traka od privremeno/ trajnog crveno-bijelog plastičnog kružnog toka na križanju Premanturske i ulice Marsovo polje dalje u smjeru trajnog kružnog toka na križanju Medulinske i Mutilske?


Programom građenja za 2022. nisu planirani radovi za navedeni zahvat obzirom da je u tijeku rješavanje imovinsko pravnih odnosa , o dovršetku kojih ovisi i mogućnost uvrštenja u programe za naredna razdoblja, odnosno mogućnost samog početka izvođenja radova.


2. Kada će se riješiti i asfaltirati blatnjave put /spoj iz Mihovilovićeve ulice u Valdebeku kod trgovine "Kolijevka zdravog kruha" prema privremenom plastičnom crveno-bijelom kružnom toku Premanturska/ Ulica Marsovo polje koji je tamo postavljen prije 11 godina i još uvijek nije preuređen i izgrađen trajni.


Obzirom da se ne radi o javno prometnoj površini već o putu koji predstavlja spoj slijepe ulice na Premantursku cestu i koristi se nepropisno isti se planira zatvoriti.


3. Kada će biti gotova cesta od Busolera - Škatari, već mjesecima se ljudi moraju voziti 5 km duže jer nikako da bude gotova a odavno je trebala biti.


Planirani završetak radova je krajem ožujka 2022. sukladno provedenoj javnoj nabavi i zaključenom okvirnom sporazumu.


4. Kada će se asfaltirati plato kod novog dijela groblja u Puli?


Programom građenja za 2022. nije planirana izgradnja navedenog dijela, te će se po zahtjevu društva Monte Giro razmatrati u narednim financijskim razdobljima sukladno raspoloživim sredstvima. Asfaltiranju, naravno, prethodi izrada odgovarajuće projektne dokumentacije i ishodovanje akata za gradnju.


5. Zašto na tom novom dijelu groblja nema sanitarnih čvorova i jesu li u planu?


Vezano za sanitarni čvor isti se planira prilikom daljnjeg proširenja groblja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.