Hrvatski radio

Radio Pula

Stožer odlučio - Od danas u dvoranama i na utakmicama do 100 gledatelja

02.10.2020.

13:50

Autor: HRT

foto: Mauro Giorgi/HRT

foto: Mauro Giorgi/HRT

Foto: - / -

U Istri se i danas nastvalja dobra epidemiološka situacija. U posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa, a u županijskom Zavodu za javno zdravstvo ispitan je 161-an uzorak brisa zbog sumnje na Covid 19. Izliječena je još jedna osoba, pozitivno ih je još 9, a u samoizolaciji je 89 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite donio je odluku da u dvoranama na utakmicama može biti do 100 gledatelja. Uz poštivanje svih epidemioloških uvjeta, na tribinama sportskih dvorana moći će se gledati utakmice, ali će redari kontrolirati raspored sjedenja te voditi računa da ne dolazi do grupiranja ljudi pri ulazu i izlazu iz dvorana. Odluka se primjenjuje od danas.

U Hrvatskoj su potvrđena čak 333 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najveće povećanje još od 4-og rujna kada ih je bilo 334. Umrlo je 7 osoba. Veliki porast zaraženih je u Sisačko-moslavačkoj županiji. Novo žarište je Gornja Jelenska. Ondje se na promociji knjige zarazio veliki broj osoba. Župan Ivo Žinić:

-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.