Hrvatski radio

Radio Pula

Stožer upozorava: moguće velike količine padalina

05.12.2020.

15:51

Autor: Tatjana Kaštelan

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Prema prognozi meteoroloških službi, ovog vikenda je na području Sjevernog Jadrana odnosno Istarske županije najavljena jaka kiša. Od danas u poslijepodnevnih satima, u noći sa subote na nedjelju te u nedjelju očekuje se kiša koja lokalno može biti vrlo obilnih količina uz jaki jugozapadni vjetar.

Stožer civilne zaštite Istarske županije, gradski, općinski stožeri, službe i komunalna poduzeća Istarske županije spremna su za moguće intervencije na spašavanju ljudi, životinja i imovine. Stožer poziva građane na dodatan oprez radi mogućih velikih količina padalina, mogućnosti poplava koje mogu ugroziti imovinu i ljudske živote.

Savjetuje se građanima:

· pogotovo u predjelima gdje se skupljaju velike količine vode da poduzmu radnje u okviru mogućnosti kako bi zaštitili stambene i gospodarske objekte od prodora vode;
· da se ne kreću prometnicama bez osobite potrebe za vrijeme nevrijemena;
· da ne parkiraju svoja vozila na mjestima gdje se zadržava voda, iznad šahtova za vodu, ispod stabala i na nedozvoljenim mjestima;
· da vlasnici plovila dodatno provjere vezove svojih plovila;
· da prate obavijesti putem radija i elektronskih medija;
· da o mogućim zapažanjima i informacijama o opasnosti obavijeste nadležne službe na brojeve telefona Centar 112, Vatrogasci - 193, Policija - 192 i Hitna medicinska pomoć - 194.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.