Hrvatski radio

Radio Pula

Stradali mladići u Poreču izvan su životne opasnosti

09.03.2019.

14:23

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Patrik Macek/PIXSELL)

(foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Foto: - / -

Dvojica mladića teško su stradala u Poreču. Policija je, naime, sinoć oko 22 sata zaprimila dojavu da su dvojica mladića pala s krova osnovne škole u Rovinjskoj ulici u Poreču. Trenutačno im je zdravstveno stanje stabilno, ističu u pulskoj Općoj bolnici.

Očevidom je utvrđeno da su se četvorica mladića nešto prije deset sati popela na krov škole preko protupožarnih stepenica te su hodali po krovu pri čemu su maloljetnik i 18-godišnjak upali u ventilacijski otvor dubine od oko 12 metara.

Na mjestu događaja intervenirali su porečki vatrogasci koji su pružili pomoć i izvukli unesrećene. Stradali mladići su prevezani u pulsku bolnicu gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju. Ravnateljica Opće bolnice Irena Hrstić kaže kako su trenutačno izvan životne opasnosti. Suzana Sokač iz Policijske uprave istarske ističe da zasad nije utvrđeno da su mladići imali namjeru počiniti određeno kazneno djelo te će policija o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo.

U nastavku poslušajte izjave Irene Hrstić, ravnateljice Bolnice te Suzane Sokač iz Policijske uprave istarske.

Irena Hrstić, Opća bolnica Pula

Suzana Sokač, Policijska uprava istarska

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.