Hrvatski radio

Radio Pula

Stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije održat će se u Rovinju

11.10.2019.

15:49

Autor: Tatjana Kaštelan

U Puli najavljen 10. stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Puli najavljen 10. stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

U Rovinju će se iduće srijede održati Deseti stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije. Najavili su to u Puli organizatori, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Grada Rovinja i tamošnjih dječjih vrtića 'Neven' i 'Naridola'.

Jedini hrvatski skup o predškolskoj preventivi, prosvjeti i odgoju koji se održava svake godine okupit će više od 100 stručnjaka iz područja prosvjete, zdravstva i predškolskih djelatnika. Namjera je unaprijediti boravak djece u istarskim vrtićima. Dragan Poropat u ime grada domaćina ističe kako najmlađima treba dati najviše u preventivi, za zdravlje kroz život.

U dječjim vrtićima 'Neven' i 'Naridola' raduju se stručnim predavanjima i razmjeni iskustava o predškolskom odgoju. Ravnateljica Sandra Orbanić ističe kako je važno educirati i roditelje i djecu. Naime, vrtići imaju velik utjecaj na djecu, ali i na svakodnevnu komunikaciju s roditeljima, stoga u najranijoj dobi promičemo preventivu, dodaje Orbanić.

Bit će tu primjera dobre prakse u rješavanju pretilosti, o ortopedskoj problematici govorit će doktor Oleg Nikolić, o mentalnom zdravlju doktorica Marlena Plavšić. Osnaženi roditelji – snažnija djeca bit te tema Ines Puhar iz Obiteljskog centra. Zavod za javno zdravstvo Istarske županije ističe koliko je preventiva važna.

Ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović istaknuo je niz tema koje se odnose na preventivne mjere i predškolske ustanove. Sve su one rezultat dugogodišnje suradnje i pridonose osnaživanju predškolskih ustanova. Na ovaj način lakše dolazimo do populacije kojoj se obraćamo, a to su djeca.

Jubilarni, deseti stručni skup predškolskih ustanova održat će se u rovinjskom Multimedijalnom centru u srijedu, 16. listopada, s početkom u 9 sati.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije održat će se u Rovinju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.