Hrvatski radio

Radio Pula

Studiji Kultura i turizam te Talijanski jezik i književnost; upisi u tijeku

10.07.2017.

15:43

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile u tijeku su upisi na studije Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije. Detalje su u Puli iznijeli predstavnici Odjela te pozvali buduće studente na upis.

Studijima se stječu praktične kompetencije za rad u djelatnostima koje objedinjuju kulturu i turizam odnosno talijanski jezik i književnost. Što se upisa tiče, prema riječima Tee Golje iz Odjela prijave su otvorene do 17. srpnja, a u rujanskome roku do 19. rujna.

Studenti tri mjeseca stječu praksu u Madridu, sjedištu Svjetske turističke organizacije. Moći će raditi na kreiranju proizvoda kulturnog turizma gdje bazu čini kulturna baština, potom u turističkim zajednicama i agencimama.

Po završetku Talijanskog jezika i književnosti radna mjesta nisu usmjerena samo na obrazovni sustav. Prema riječima Andree Matoševića iz Odjela, studentima se širi dijapazon zanimanja prema prevodilaštvu i radu u nevladinim organizacijama.

U iduću akademsku godinu upisuje se 80 redovnih studenata i pet stranih državljana na studij Kultura i turizam te 40 izvanrednih. Na studij Talijanskog jezika i književnosti prima se 25 studenata, pet izvanrednih i jednog stranog državljanina. Sve informacije su na internetskim stranicama Sveučilišta.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.