Hrvatski radio

Radio Pula

Sukobi u istarskom SDP-u

06.05.2015.

13:42

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sukobi u istarskom SDP-u, drugoj stranci po broju vijećnika u Istri, ovih su dana u središtu istarske političke scene. Jedni optužuju predsjednicu županijske organizacije Maju Šarić za kršenje statuta i nerad, drugi joj daju potporu ocjenjujući da je žrtva osobnih ambicija pojedinaca. Maju Šarić sinoć su javno podržali Forum Mladih i Socijaldemokratski Forum žena SDP-a.

Rušiti vlastitu predsjednicu županijske organizacije zbog vlastitih ambicija, nekoliko mjeseci pred parlamentarne, jest dno dna. Rad predsjednika mjeri se rezultatom na izborima, a Maja Šarić je imala odlične rezultate na predsjedničkim i EU izborima. Posrijedi je osobna netrpeljivost pojedinaca, Danijela Ferića i oko njega okupljenih SDP-ovaca koji se, za postizanje svojih ciljeva, ne libe koristiti i nepoštenim metodama, tvrdi predsjednik Foruma mladih SDP-a Serđo Popović.

Potpora Foruma vrlo mi je važna jer oni djeluju samostalno unutar stranke i brane stavove i ideologiju onih koje zastupaju, komentirala je Šarić. Optužbe na svoj račun objašnjava osobnim interesima pojedinaca koji je se, kaže, ne moraju nje bojati jer im ona, kako tvrdi, neće biti konkurencija u zauzimanju visokih političkih funkcija.

Višemjesečni rat dopisima, prijavama, zahtjevima za sazivanje konvencija mogao bi završiti 16. svibnja za kada je najavljena izvještajno-tematska konferencija županijske organizacije SDP-a Istre na kojoj će se govoriti o radu njezine predsjednice Maje Šarić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.