Hrvatski radio

Radio Pula

Susret ljudskih prava u Poreču

18.04.2016.

13:11

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pravo na obrazovanje - obrazovanjem protiv siromaštva i isključenosti, bila je središnja tema 2. Susreta ljudskih prava koji je održan u Poreču. Sudjelovalo je više od tisuću učenika iz gotovo svih istarskih srednjih škola škola.

 

Poštivanje ljudskih prava, tolerancija, njegovanje različitosti i pravo na obrazovanje, bile su neke od tema porečkog susreta. Svoje aktivnosti predstavili su srednjoškolci iz cijele Istre, a među sudionicima su bili i gosti sa Odsjeka za pedagogiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta koji su govorili o važnosti obrazovanja ali i predstavnici UNICEF-a u Hrvatskoj čija je tema bila obrazovanje kao sredstvo za borbu protiv siromaštva.

Ovom je prigodom predstavljena i Učenička zadruga Šparooga iz Pule koja okuplja djecu s intelektualnim poteškoćama, a posjetitelji su mogli više doznati i o projektu integracije romske djece u obrazovni sustav. Naš istaknuti pedagog Korado Korlević govorio je važnosti neformalnog obrazovanja.

2. Susret ljudskih prava organizirali su Grad Poreč i Istarska županija, a dio je europskog projekta Do the right thing.

Poslušajte prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.