Hrvatski radio

Radio Pula

Sutra se otvara "Advent u Puli"

26.11.2021.

23:25

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Program koji će zabaviti i uveseljavati građane i građanke Pule kao i njezine posjetitelje. Najmlađi se već od jutarnjih sati mogu ukrcati u Veseli vlakić koji će svakodnevno prometovati oko gradske jezgre.

Ove je godine za njih potpuno preuređen i ukrašen Park grada Graza gdje će pronaći mnoštvo novina i dekoracija i gdje će se četvrtkom, petkom i subotom održavati brojni zabavni i maštoviti programi. U subotu će ih od 18 sati animirati Svjetleći anđeli na štulama, a na Portarati će zabljesnuti osam metarska digitalna jelka a od 18 sati prvi dan manifestacije će popratiti promenadni koncert Goran Tomić trio, dok će na Danteovom trgu prolaznike zagrijavati DJ Tricky D. Istog će dana započeti s radom adventske kućice sa posebnom gastro ponudom.

U nedjelju će se tradicionalno upaliti prva adventska svijeća kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u 17:00 sati, a događaj će, u organizaciji Slovenskog kulturnog društva, uveličati nastup pijanistice Laure Marin.

Sljedeći tjedan održat će se i mnogobrojni višednevni izložbeni programi u HUiU, Makini, Franjevačkom samostanu, galerijama C8 i C4 i Svetim Srcima a Gradska knjižnica i čitaonica Pule, uključivši i Dječju knjižnicu u Smareglinoj priključit će se ponudom kreativnih radionica, čitaonica i edukativnih programa. 

Cjelokupni raspored manifestacije sa satnicama i opisima pojedinih programa nalazi se na mrežnoj stranici www.adventupuli.hr koja će se svakodnevno ažurirati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.