Hrvatski radio

Radio Pula

Suvremena glazba na festivalu u Hreljima

11.05.2016.

15:18

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu se na stanciji Mani u Hreljima u blizini Žminja održava zanimljiv, jedinstven glazbeni događaj. Desetak umjetnika iz cijelog svijeta okupit će se zbog zajedničkog projekta pod nazivom "Kružni tok".

Karin Schorm, Zahra Mani i Mia Zabelka, tri bečko-londonske umjetnice koje se bave suvremenom glazbom organiziraju ovaj susret koji je otvoren svima koje zanima novi pristup zvuku i glazbi. Početak je u 16 sati, a program traje do 21 sat.

Mia Zabelka, bečka je umjetnica, violinistica, vokalistica, organizatorica umjetničkih druženja u Austriji gdje je direktorica Klanghausa, međunarodnog Kulturnog forum za zvuk, umjetnost i eksperimentalnu glazbu. Zahra Mani, londonska umjetnica s bečkom i istarskom adresom, glazbenica je i skladateljica, a bavi se suvremenom umjetnošću kao i Karin Schorm. 

Lista onih koji će nastupiti u subotu je kompletirana. Od inozemnih gostiju stižu Phill Niblock i Katherine Liberovskaya, Sofia Hardig, Thomas Konner, a od domaćih glazbenika skupina Batana. Ideja je okupiti ljude koji izvode različite žanrove i imaju različite ideje, ističu organizatorice. 

Poslušajte razgovor s Miom Zabelkom i Zahrom Mani. 

 

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.