Hrvatski radio

Radio Pula

09:00 / 03.11.2016.

Autor: Nives Kalebić

Svakog vikenda u studenom - Dani otvorenih vrata agroturizma Istre

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Dani otvorenih vrata agroturizama Istre" održat će se svakog vikenda u studenom. U manifestaciju je uključeno 13 seljačkih domaćinstava koji će nuditi jela svojeg podneblja spravljena po tradicionalnim recepturama. Svrha je promocija domaće hrane i tradicije, ne samo u Istri nego i šire.

I ove godine mnoga su se istarska seoska domaćinstva uljučila u "Dane otvorenih vrata agroturizma Istre" kako bi gostima ponudili jela svojeg podneblja koje pripremaju, prema starim, za mnoge i zaboravljenim receptima. Cijena menija bit će 85 kuna, a uključuje aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i domaći kolač. Svrha manifestacije, je kaže u ime organizatora, predsjednik uprave AZRRI-a Igor Merlić, promovirati domaće agroturizme, ali poljoprivredu te tradicionalne istarske zanate. 

A upravo zbog promocije naših seljačkih domaćinstava na stranim tržištima, ove su godine, dodaje Merlić, pojačane i marketinške aktivnosti. Posebno u primorskoj Sloveniji, te u talijanskom Trstu i Muggi.

U sklopu "Dana otvorenih vrata agroturizama Istre" bit će organizirane i besplatne radionice "Moja nova stara lutka" i "Tkanje na dašćici" namijenjene djeci, dok će ostali moći sudjelovati u Maloj školi folklora. Više informacija o Danima otvorenih vrata agroturizama Istre može se dobiti na web stranici AZRRI-a www. azrri.hr, rezervacije za agroturističke objekte su obavezne i mogu se obaviti putem interneta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.