Hrvatski radio

Radio Pula

Sve veća potreba za otvaranjem Kamper odmorišta

23.09.2015.

13:01

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premda je turistička sezona iza nas, potreba za kamper odmorištima i dalje je velika. Istra ima dva kamper odmorišta, a zbog nedostatka takve ponude godišnje gubimo mnoge goste kako i financijska sredstva. No kamper odmorišta nije lako otvoriti pa se investitori godinama bore s birokracijom.

Adriano Ukušić iz Vrsara otvorio je mali kamp u Funtani i nije bilo nimalo lako. Upustio se u višemilijunsko ulaganje i kamp će raditi i zimi. No prije otvaranja kampa čak se 11 godina, kaže borio s papirologijom i ostalim problemima.


Sa zadovoljavanjem ovih zahtjeva susrelo je i tisućinjak potencijalnih investitora u Istri koji bi otvorili mali kamp ili kamper odmorište i za njih su organizirane i posebne prezentacije. Aleksandar Tidić predsjednik izvršnog odbora Udruge ruralnih kamper odmorišta kaže kako ipak, sada postoji malo više sluha mjerodavnih iz Županije i resornog Ministarstva.

Trenutačno je u fazi registracije nekoliko kamper odmorišta, malih kampova ili kampova u seoskom domaćinstvu, pa bi Istra, kaže Tidić optimistično do početka iduće turističke sezone mogla imati otvoreno 5 do 10 takvih kampova. To nam je itekako potrebno jer nedostatkom ovakve ponude dnevno gubimo između 200 i 300 eura dnevno plus novac za boravišnu pristojbu. Stoga će, najavio je Tidić uskoro biti predstavljen projekt i brošura "Razvoj malih kampova u Istri".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.