Hrvatski radio

Radio Pula

Svečana sjednica skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice

06.05.2015.

15:04

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vatrogasci iz cijele zemlje okupili su se danas u Puli na svečanoj sjednici skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice. Tom su prigodom uručena i priznanja istaknutim pojedincima i vatrogasnim organizacijama, a sudionici su se osvrnuli na aktivnosti u proteklom razdoblju. Kako je istaknuto, svibanj je već tradicionalno Mjesec zaštite od požara, u kojem vatrogasci mnogobrojnim manifestacijama ističu važnost odgovornog ponašanja.

Proteklu godinu u vatrogastvu su obilježile poplave u kojima su sudjelovali vatrogasci iz cijele Hrvatske. Njih je danas u vatrogasnu mrežu upisano više od sto tisuća, ističe predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader. Pulski susret bio je prigoda da se prisjete poplava koje su obilježile prošlu godinu, ali i najave pripreme za ovogodišnju ljetnu sezonu.
  
Predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić ističe kako je u Istri aktivno 7 područnih vatrogasnih zajednica i čak 35 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Da su istarski vatrogasci priznati među kolegama, potvrđuje i ovogodišnji laureat Vaso Popović iz DVD-a Peroj, koji je na današnjoj skupštini dobio nagradu za životno djelo.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.