Hrvatski radio

Radio Pula

Svečano otvorena nadograđena škola Mate Demarina u Medulinu

14.10.2019.

12:29

Autor: Tatjana Kaštelan

Škola Mate Demarina (foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Škola Mate Demarina (foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Foto: - / -

Sutra se štrajk prosvjetnih djelatnika nastavlja u istarskim školama, a prema cirkularnom modelu nastave jutros nema u pet kontinentalnih županija, među kojima su Zagrebačka i Virovitičko-podravska. Nastave nema ni u osnovnim školama u Bregani i Virovitici.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jutros je na svečanosti otvaranja novoizgrađenog dijela zgrade i sportske dvorane Osnovne škole Mate Demarina u Medulinu - komentirala štrajk prosvjetnih djelatnika; pozvala je sve sudionike za stol jer djeca ne smiju, kaže, biti taoci politike. Do dijaloga, istaknula je ministrica Divjak, ovoga tjedna mora doći.

U Medulinu je svečano otvoren novoizgrađeni dio zgrade i nove sportske dvorane Osnovne škole Mate Demarina. Riječ je o investiciji od preko 42 miijuna kuna, što je najvrijedniji projekt Općine Medulin od njezina osnutka. Ministrica Divjak istaknula je, tijekom svečanosti, važnost investicija u obrazovni sustav.

U nastavku poslušajte izjave ministrice Blaženke Divjak.

Ministrica Blaženka Divjak o štrajku prosvjetnih djelatnika

Ministrica Blaženka Divjak o investiciji u medulinsku školu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.