Hrvatski radio

Radio Pula

Svečano otvorenje 21. Sajma knjige u Istri

03.12.2015.

07:00

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli počinje 21. Sajam knjige u Istri. Do 13. prosinca održat će se više od stotinu programa, a posjetitelje očekuje dvadesetak tisuća naslova te antikvarijat s čak pet tisuća knjiga. Očekuje se čak pedeset autra te brojne književne premijere.

Svečanim programom, u Puli u podne počinje popularna književna smotra koja je ove godine okupila čak 146 sudionika. Ugledni teoretičar književnosti Terry Eagleton i talijanski pisac Erri De Luca predvode grupu inozemnih autora koji stižu u Pulu, a s nestrpljenjem se očekuju i predstavljanja premijernih naslova domaćih pisaca poput Borivoja Radakovića, Ivice Ivaniševića, Marine Vujčić i Miljenka Jergovića

Poseban partner sajma ove je godine Hrvatska radiotelevizija koja uz okrugle stolove i tribine organizira i program HRT kino. Osim pregleda televizijskih emisija koje se bave knjigom, bit će tu i selekcija provokativnih dokumentaraca koje je odabrao glavni urednik 3. programa HTV-a Dean Šoša.

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.