Hrvatski radio

Radio Pula

Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Pazina

01.06.2018.

14:39

Autor: Nives Kalebić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Spomen domu Pazin je proslavio Dan grada koji se obilježava sutra 2. lipnja. Bila je to prigoda da se mjerodavni osvrnu na sve što je učinjeno u protekloj godini na području Pazinštine, a tradicionalno dodijeljena su i gradska priznanja i nagrade.

Na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Pazina Renato Krulčić posebno se osvrnuo na najznajačnije projekte u posljednjih godinu dana. Izdvojio kako je uređena cesta i kanalizacija u Zarečju, otvoreno novo groblje u Pazinu,a obnovljeni su i kanalizacijski sustavi u Katunu, Brajkovićima, Lindaru i na staniciji Patja gdje još traju radovi.

Ono što slijedi je, istaknuo je Krulčić izgradnja Doma za starije osobe, te priprema za prijavu projekata za dobivanje europskog novca, posebno za uređenje Autobusnog kolodvora i pratećih sadržaja. Godina preda nama bit će izazova, dodao je Krulčić istaknuvši kako će pokušati što više novca osigurati kroz Europske fondove, bez obzira što ih u tome uvelike koči indeks razijenosti.  

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su priznanja koja su dobili darivatelji krvi, odgajateljice u dječjem vrtiću, Jadranka Červar sportska djelatnica i učiteljica, potom Župa Svetog Jurja, a dodijeljena je i nagrada za najljepše uređeni izlog. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.