Hrvatski radio

Radio Pula

Sveučilište Jurja Dobrile: Erasmus, znanost i istraživanje ulog u budućnost

17.06.2020.

16:11

Autor: Tatjana Kaštelan

Sveučilište Jurja Dobrile Pula (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Sveučilište Jurja Dobrile Pula (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Istraživanje, Erasmus i međunarodna suradnja temeljne su smjernice razvojnih projekata Sveučilišta Jurja Dobrile. O njima se malo govori, no u deset godina rada Ured za partnerstvo i projekte pulskog Sveučilišta broji preko 150 potpisanih Erasmus bilateralnih sporazuma, što je velik uspjeh.

Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile radi na projektima suradnje sa sveučilištima jakih gospodarstava. Izrael, Kanada, Italija, Francuska, Rusija, Bali... To su samo su neke destinacije partnera, kaže dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda. Ona s malim timom radi na jačanju međunarodne razmjene i iskustava u području znanosti.

Tu su i strukovni partneri - srednje Medicinska i Obrtnička škola, ali i brojni projekti znanosti i razvoja. Pulsko je jedino sveučilište u Hrvatskoj koje nudi studij japanskog jezika i kulture, pa je tu suradnja i s Japanom. S druge strane prioriteti su STEM, područja ekologije i istraživanja mora, ističe Ivona Peternel, što je značajan ulog u našu budućnost.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Sveučilište Jurja Dobrile: Erasmus, znanost i istraživanje ulog u budućnost

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.