Hrvatski radio

Radio Pula

Svjetlosna instalacija "Prekidač" u Puli

14.03.2016.

12:16

Autor: Jasminka Kalčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brojni su Puljani ovoga vikenda na Trgu kralja Tomislava na Verudi svjedočili svjetlosnoj instalaciji Prekidač, jedinstvenoj po tome što su je kreirali sami stanari zgrade na Trgu. Naime,paljenjem su i gašenjem svjetala u svojim stanovima na pročelju zgrade ispisali „Pula +2020".

Prekidač je dio brojnih događanja putem kojih se Pula predstavlja kao kandidat za prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine. 

Nakon što je, na desnome krilu zgrade, dvadesetak stanara i volontera ispisalo Pula + 2020, priredili su i iznenađenje okupljenome mnoštvu odigravši na pročelju zgrade - tetris, popularnu igru 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. U instalaciji su sudjelovali stanari cijele osmerokatnice budući da je za uspješnu provedbu većina stanova morala imati ugašena svjetla u svojim domovima. Projekt Prekidač je u potpunosti analogan i realiziran jednostavnim pritiskanjem prekidača u kuhinjama, dnevnim boravcima i spavaćim sobama.

Inače, Pula je ušla u finale natjecanja za izbor hrvatskog nositelja prestižne titule Europske prijestolnice kulture 2020. godine s temom "Demilitarizacija! - Od tvrđave do foruma". 24. ožujka se očekuje Odluka o pobjedniku natjecanja.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.