Hrvatski radio

Radio Pula

Svjetska utrka "Ironman" u Puli

20.09.2015.

15:16

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjetska utrka izdržljivosti "Ironman" na Poluotok je privukla mnoge sudionike, ali i goste te je to odlična promidžba za istarski turizam. Oko dvije tisuće sudionika utrke dolazi iz pedesetak zemalja, što je odlična promidžba za Hrvatsku.

Ironman kako jedan od najznačajnijih sportskih događanja, odmah nakon najave izazvao je zanimanje sportskih entuzijasta diljem svijeta, posebno obožavatelja ovog sportskog brenda. Svi oni ovih dana obilaze ljepote istarskog Poluotoka prateći rute utrke.

Spoj lijepog vremena, ugodne klime, ali i ovakve manifestacije pridonosi izvrsnoj posezoni na Poluotoku i stvara uvjete za toliko željeni cjelogodišnji tuirzam. A da je Istra na pravom putu da to i ostvari, potvrđuje direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Samo u Istri je danas gotovo 2 tisuće natjecatelja iz 60-ak zemalja, a velik je i broj gledatelja iz cijeloga svijeta. Posebnost pulske utrke, za razliku od ostalih takvih u svijetu, jest cilj - pulska Arena - što pridonosi i još jačoj promidžbi Pule. Nakon ove, na Poluotoku će se u posezoni održati i druge manifestacije posvećene sportu, ali i delicijama poput vina, tartufa i maslinova ulja, što će privući goste i u listopadu i rujnu te tako produljiti turističku sezonu.

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.