Hrvatski radio

Radio Pula

Svjetski dan turizma, dobra posezona u Istri

29.09.2018.

16:33

Autor: Nives Kalebić

Foto:Miranda Cikotić/PIXSELL

Foto:Miranda Cikotić/PIXSELL

Foto: - / -

Svjetski je Dan turizma. Diljem Istre možete uživati u gastro delicijama i atrakcijama po sniženim cijenama. A dobri turistički rezultati u Istri su se nastavili i u rujnu. Samo u ovom posezonskom mjesecu na Poluotoku je ostvareno gotovo deset posto više turističkih dolazaka u odnosu na lani.

Da gostiju još ima potvrđuje i pojačan promet vikendima na graničnim prijelazima kao i organizirane grupe turista koji svakodnevno razgledavaju istarske turističke znamenitosti.

Organizirane grupe turista svakodnevno možemo vidjeti u istarskim turističkim središtima. Riječ je pretežito o turistima starije životne dobi koji stižu autobusima, no ima i ostalih gostiju što potvrđuju i izvrsni turistički rezultati u rujnu, ističe ministar turizam Gari Cappelli.

Ipak u nekim je istarskim turističkim središtima rujan nešto slabiji od prošlogodišnjeg, no i u tim su mjestima dolasci i noćenja od početka godine do kraja ovog mjeseca u postocima su puno bolji nego lani. A ohrabrujuća su i očekivanja za nastavak posezone. Listopad i studeni rezervirani su za brojne manifestacije, ističe direktor županijske Turističke zuajendice Denis Ivošević.

Dani mladog maslinovog ulja, dani grožđa, berba bijelog tartufa, fešta od kestenja bit će mamac za turiste i u nastavku posezone. A kada tome dodamo i brojne sportske aktivnosti na otvorenom, turista, posebno onih koji dolaze vikednom, do kraja godine neće nedostajati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.