Hrvatski radio

Radio Pula

Svjetski dan učitelja u OŠ Monte Zaro Pula

05.10.2022.

12:25

Autor: HRT

Projektni dan

Projektni dan

Foto: OŠ Monte Zaro / ustupljena fotografija

Kako bi učenicima približili važnost i odgovornost učiteljskog zvanja, povodom Svjetskog dana učitelja, održan je projektni dan u OŠ Monte Zaro Pula.

Svjetski dan učitelja obilježava se na današnji dan, 5.listopada, od 1994. godine. Proglasio ga je UNESCO, u spomen na 5.10.1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.


Učiteljski poziv je najvažniji za ukupan razvoj društva i zato je potrebno osiguravanje stalne podrške učiteljima i stručnim suradnicima kako bi ispunjavali odgojne i obrazovne potrebe sadašnjih i budućih generacija. Učitelji učenicima prenose znanje, iskustvo i osjećaje i imaju veliku ulogu u životu djece i odraslih.


Učitelji i učenici pripremili su poučne i zanimljive radionice s ciljem boljeg razumijevanja učiteljskog poziva. Učenici nižih razreda istraživali su o svojim učiteljima i zanimanju učitelja u prošlosti i budućnosti, dok su učenici viših razreda povezali zavičaj, književnost, eko školu, umjetnost i poznate ličnosti s učiteljima. Učenici 8.a gledali su film "Pisci slobode", a učenici 7.b razreda izradili su čestitke svojim učiteljicama i ravnateljici.


Bilo je veselo i zanimljivo jer su u mnogim razredima učenici i učitelji zamijenili uloge. Učenici su priznali na kraju dana da je biti učitelj zanimljiv, ali težak posao.


Nakon veselog projektnog dana učitelj likovne kulture Goran Čvrljak skupio je sve radove i izložio ih u izložbenom prostoru hodnika škole.


Ravnateljica Branka Sironić Buić čestitala je svim učiteljima i stručnim suradnicima današnji dan i zahvalila učenicima na trudu, radu i upućenim čestitkama.


(ravnateljica Branka Sironić Buić i knjižničarka Dragica Pršo)

 

Projektni dan

Projektni dan

Foto: OŠ Monte Zaro / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.