Hrvatski radio

Radio Pula

Talijanski dokumentarac o tartufima otvorio Motovun film festival

28.07.2021.

12:35

Autor: Danijela Dorani

foto: Srećko Niketić /PIXSELL

foto: Srećko Niketić /PIXSELL

Foto: - / -

Lovom na tartufe, sinoć je otvoren je Motovun film festival. Bilo je to tradicionalno, simpatično iznenađenje dobrodošlice za publiku koja će, u pet dana, moći pogledati stotinjak filmova sa svih strana svijeta.

I ove je godine program mješavina  toplih i vedrih filmova kao i društveno i politički angažiranih ostvarenja sa svih strana svijeta. Pandemija nam je otežala zadatak no zadovoljni smo postignutim, ističe direktor Igor Mirković.

U Glavnom je programu 16 filmova koji se natječu za nagradu Propeler Motovuna. Među njima i dva domaća: Čiči Miči: Bolski turizam u doba korone Ivice Jakšića Čokrića Puke, satirični prikaz hrvatskog turizma. Nakon festivala u Sheffieldu, premijerno u Hrvatskoj bit će prikazan dokumentarac Tvornice Radnicima Srđana Kovačevića.

Domaća ostvarenja kojima je zbog pandemije bio otežan put do publike gledat će se i u popratnom programu Zaključani.

Među njima su Tereza 37 Danila Šerbedžije, Otac Srdana Golubovića i Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa autora Dalibora Barića, koji se ove godine našao u konkurenciji za Oscara za animirani film.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.