Hrvatski radio

Radio Pula

Talijanski investitori odustali od kupnje Cimosa

21.02.2017.

08:43

Autor: Hrt/Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Talijanski investitori odustali su od kupnje Cimosa, unatoč pregovorima slovenske i hrvatske strane, objavila je sinoć slovenska televizija. U Cimosovim pogonima u Buzetu, Labinu i Roču zaposleno je tisuću i 200 radnika.

Posao s Cimosom još se može spasiti, a danas je posljednja prilika da se Slovenija i Hrvatska dogovore o Cimosovu dugu kako bi se realizirala njegova prodaja, rekao je u Ljubljani slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek. Slovenska radiotelevizija jučer je objavila da su talijanski investitori odustali od kupnje Cimosa, unatoč pregovorima slovenske i hrvatske strane.
Naime, nije ispunjen njihov glavni uvjet - da se prije ulaska u vlasništvo riješi Cimosov dug nekadašnjoj Riječkoj banci, koji je preuzela Agencija za sanaciju banaka i zaštitu depozita.
U sindikatu metalaca Hrvatske razočarani su i zabrinuti jer je riječ o radnim mjestima više od tisuću ljudi, upozorio je sindikalac Đino Šverko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.