Hrvatski radio

Radio Pula

Tehnomont brodogradilište unatoč krizi gradi i isporučuje brodove

19.09.2020.

16:39

Autor: Dorina Tikvicki

Tehnomont brodogradilište (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Tehnomont brodogradilište (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

U pulskom brodogradilištu Tehnomont prošlog je tjedna objavljeno još jedno porinuće. Riječ je o brodu iz serije za norveška ribogojilišta. Živahno je i u halama. Na sekcijama je trenutačno katamaran za Nacionalni park Brijuni, u cijelosti od aluminija i na električni pogon.

Grade se i dvije ribarice za irskog naručitelja. Zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa početkom godine neki su ugovori otkazani a neki srećom samo odgođeni. U međuvremenu Tehnomont je zajedno sa šibenskim brodogradilištem Iskra na natječaju Ministarstva zdravstva za 6 brzih brodica za pomoć i traganje na moru, kaže direktor brodogradilišta Tomislav Smirčić.

Tehnomont i Iskra shvatili su kako je bolje nego međusobno biti konkurencija, zajedno se kandidirati za ovaj unosan posao, ako za njegovo obavljanje budu izabrani upravo oni. Riječ je o aluminijskim brodicama, materijalu s kojim brodograditelji Tehnomonta imaju veliko iskustvo i odlučne reference. Je li posao vrijedan više od 60 milijuna kuna dobio upravo konzorcij u kojemu su zajedno šibenska Iskra i pulski Tehnomont znat će se krajem rujna.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Tehnomont brodogradilište unatoč krizi gradi i isporučuje brodove

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.