Hrvatski radio

Radio Pula

Tehnomont: Porinut brod za MUP

05.10.2016.

12:57

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskom brodogradilištu Tehnomont radno je porinut patrolni čamac za hrvatsku policiju. Ugovor za gradnju potpisan je u studenome prošle godine a riječ je o aluminijskoj gradnji i drugom iz serije brodova za hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Po riječima direktora prodaje Tehnomonta, Tomislava Smirčića, plovilo će biti isporučeno u idućih mjesec dana. Preostaje još uređenje kabina i salona, završna ispitivanja i probna vožnja. Brod istih dimenzija i karakteristika u ovom su pulskome škveru gradili su i za gibraltarsku policiju.

Još bolja vijest, kaže Smirčić, stiže iz Norveške gdje je prije nekoliko dana s istim naručiteljem sklopljen ugovor o gradnji još dva broda za opskrbu tamošnjih ribogojilišta. Brodovi su istih karakteristika kao tri dosad isporučena a novi ugovori naznaka su daljnje suradnje, zaključuje Smirčić. Polaganje kobilice za gradnju prvoga očekuje se početkom studenog a njegova isporuka trebala bi se dogoditi u rujnu iduće godine.

Trenutačno na navozima i u halama ovog pulskog škvera intenzivno grade sekcije za pulski Uljanik, preostaje uništavanje posljednjeg iz ovogodišnje serije ribarskih brodova u programu scrapinga, u tijeku je prenamjena ribarice za vlasnika iz Škotske te remont plovila hrvatske pomorske policije.

Još pojedinosti poslušajte u razgovoru direktora prodaje Tehnomonta Tomislava Smirčića i Dorine Tikvicki.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.