Hrvatski radio

Radio Pula

Tematska radionica o Edi Murtiću u Parku skulptura Dubrova

19.10.2021.

20:56

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Marina Rajšić/ustupljena fotografija

Foto: Marina Rajšić/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U ponedjeljak 18. listopada organizirana je prva u nizu tematskih radionica posvećenih autorima zastupljenim u Parku skulptura Dubrova. Čovjekolike ptice, pticoliki ljudi preplavili su unutrašnjost Kocke, pod budnim okom voditeljice Marine Rajšić.

Ona je prisutne vodila kroz izričaj jednog od osnivača Parka skulptura Dubrova, Josipa Diminića. 

U ponedjeljak 25. listopada organizira se nova radionica ovog puta na temu Ede Murtića, velikana hrvatskog slikarstva čija se 100. obljetnica od rođenja slavi upravo ove godine. Edo Murtić je u Parku skulptura Dubrova osmislio dionicu Bijele ceste pod nazivom Krošnje Dubrove, 2004. Koristeći njegov rad kao polazišnu točku te site-specific radionice, na samom početku radionice polaznici će dobiti edukativnu “podlogu” o jednom od naših najistaknutijih umjetnika Edi Murtiću. Zatim će kreirati vlastite interpretacije rada “Krošnje Dubrove” na pravoj podlozi istoimenog rada, odnosno na samom radu - Murtićevoj dionici Bijele ceste. Radionica započinje u 15:30 h, a trajati će do 17.30. Mjesto susreta je info centar Kocka.

Prijave su moguće na mail info@parkdubrova.eu ili na broj telefona 092 298 9595 (Renata), a namjenjene su djeci od 6 do 10 godina uz ograničen broj sudionika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.