Hrvatski radio

Radio Pula

Tematska radionica posvećena Emilu Bobanoviću Čoliću

09.11.2021.

07:48

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Mediteranski kiparski simpozij/ustupljena fotografija

Foto: Mediteranski kiparski simpozij/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Tematska radionica posvećena Emilu Bobanoviću Ćoliću, labinsko-pelješkom autoru održat će se u 15 sati u prostoru info centra Kocka na ulazu u Park skulptura Dubrova u Labinu. Namijenjene su djeci od 6 do 12 godina uz ograničen broj sudionika.

Polazišna točka radionice je skulptura Dodir, autora Emila Bobanovića Čolića. Skulptura je ove godine postavljena u Kunu na otoku Pelješcu, a nastala je u sklopu 43. Mediteranskog kiparskog simpozija. Naziv ove mirne, istovremeno snažne, monumentalne skulpture poslužit će kao tema uvodne razmjene ideja polaznika o značenju i značaju dodira ili pak njegovom odsustvu. Primarni fokus kroz radionicu bit će usmjeren na široku primjenjivost u interpretaciji dodira kao pojma. Polaznici će se u kreiranju rada imati priliku izraziti u kiparskom mediju ili kroz nešto suvremenije prakse. Fizičke granice Parka skulptura Dubrova predstavljat će i granice u traženju kod izbora elemenata radova, odnosno materijala. Finalni produkt ove radionice će biti fotografije radova snimljene pri završetku radionice, u suton.

Više informacija o konceptu radionica i autorici Marini Rajšić možete pronaći  OVDJE. Fotografije s radionice održane na temu Ivana Kožarića, održane 3.11.2021. pronađite OVDJE.

Prijave na e-mail info@parkdubrova.eu

Program edukativnih šetnji i radionica za djecu i mlade financijski podupire Ministarstvo kulture i medija RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.